Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Αναπληρωτής Διοικητής


Ο  Διονύσιος Ι. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ κατάγεται από το χωριό  Αγρίδι του Δήμου Γορτυνίας του Ν. Αρκαδίας.

Αποφοίτησε από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Ζωγράφου τον Ιούνιο του 1999 με βαθμό «Άριστα» 19 και 3/11. Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Χρηματοοικονομικής  και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς (2000-2004) και κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών: (α) M.Sc Econ  in Management & Marketing, School of Management & Business, University of  Wales, Aberystwyth-United Kingdom (2004-2006-Αναγνωρισμένο από ΔΟΑΤΑΠ) και  (β) M.A στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία από το Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου (2007-2009). Επίσης έχει Φοιτήσει στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου ενώ έχει παρακολουθήσει το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.): «Μαθηματική Προτυποποίηση στις Σύγχρονες Τεχνολογίες και στην Οικονομία», Κατεύθυνση της Οικονομίας με Έμφαση στα Χρηματοοικονομικά του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.


- Είναι Τακτικός Υπάλληλος του κλάδου Οικονομολόγων (ΠΕ) στο Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) του Υπουργείου Υγείας, ενώ έχει υπηρετήσει:

- στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας-ΕΣΔΥ στον «Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας» (ΕΛΚΕ)-ΕΣΔΥ 

-στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ)

-στο Υπουργείο Υγείας ως συνεργάτης σε θέματα Οικονομικών της Υγείας και Δημοσίων Προμηθειών.

- στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (Ε.Π.Υ) του Υπουργείου Υγείας όπου και διετέλεσε  Aναπληρωτής Διευθυντής Προγραμματισμού και Ελέγχου Προμηθειών και Προϊστάμενος του Τμήματος Παρακολούθησης και Ελέγχου Προμηθειών.

Επίσης έχει εργαστεί:

- ως Εξωτερικός Συνεργάτης, Οικονομολόγος-Λογιστής, στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε),

-  ως Οικονομολόγος στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

- στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ) στην Εμπορική Διεύθυνση Χρηματοοικονομικών Προϊόντων-Τομέας Marketing,

- ως Καθηγητής Οικονομικών σε Δημόσια ΙΕΚ και

-ως Εισηγητής σε θέματα Κρατικών Προμηθειών στο Εθνικό Κέντρο Δημοσίας Διοίκησης

Έχει συμμετάσχει ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας σε θέματα αναμόρφωσης των Κρατικών Προμηθειών με την Τask Force, ως Mέλος στην Επιτροπή Ειδικών (Committee of Experts) στα πλαίσια Διεθνών Συνεργασιών, ως μέλος επιτροπών σε θέματα οικονομικών της Υγείας και ως μέλος σε θέματα Τηλεπικοινωνιών του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007−2013». 

Έχει εκπαιδευτεί από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας σε κύκλο σεμιναρίων σε διοικητικά, ελεγκτικά και οικονομικά θέματα συνολικά άνω των 500 ωρών.
Ενταγμένος στα Μητρώα:

i) Αξιολογητών, Επιτηρητών, Ελεγκτών, Επιθεωρητών, Εμπειρογνωμόνων του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Π.Ε.Π) με έργο τη σύνταξη των απαντήσεων και την επικαιροποίηση των ερωτήσεων των Κανονισμών Πιστοποίησης

ii) Αξιολογητών της Κοινωνίας της Πληροφορίας-ΚτΠ Α.Ε

iii) Επιστημονικών Συνεργατών του ΙΝΕ/ ΓΣΕΕ (Μ.Ε.Σ.ΙΝ.Ε.)

iv) Κύριου Διδακτικού Προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης

v) Μητρώο Εξωτερικών συνεργατών της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) Α.Ε.

Έχει συγγραφικό έργο σε εγνωσμένου κύρους επιστημονικά περιοδικά όπως το Health Policy και το Italian Society of Blood Transfusion and Immunohaematology καθώς και σε επιστημονικές και υπηρεσιακές δημοσιεύσεις του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) και της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (Ε.Π.Υ) του Υπουργείου Υγείας.

Εκπλήρωσε τη Στρατιωτική θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός Πεζικού-Οικονομικού υπηρετώντας ως Αξιωματικός Πεζικού σε Μονάδες Εκστρατείας Πεζικού, σε Ακριτικά Φυλάκια του Ν. Έβρου και ως Οικονομικός Αξιωματικός στη Διεύθυνση Οικονομικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ) Ηρακλείου Ν. Κρήτης και Αριστούχος απόφοιτος της Σχολής Οικονομικού Αξιωματικών (Τμήμα Εφέδρων Αξιωματικών) Αθηνών του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και  του Συνδέσμου Ελλήνων Εφέδρων Αξιωματικών Αττικής (ΣΕΑΝ).

Γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά και καλά Γερμανικά.






Διονύσιος Ι. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, BSc Econ,M.Sc Econ,MA

Αναπληρωτής Διοικητής ΓΝ Ηλείας-Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων
 
29/08/2013 Ορκωμοσία στην 6η Υ.Πε